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      • A nanostructural view of the cell wall disassembly process during fruit ripening and postharvest storage by atomic force microscopy 

        Posé-Albacete, SaraAutoridad Universidad de Málaga; Paniagua Correas, Candelas; Matas, Antonio J.; Gunning, A. Patrick; Morris, Victor J.; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado, Jose A[et al.] (Elsevier, 2018-02-13)
        Este artículo revisa las principales características del proceso de desensamblaje de la pared celular asociado al reblandecimiento de los frutos desde un punto de vista nanoestructural, según lo proporcionado por estudios ...
      • AFM study of strawberry pectin nanostructure and its relevance on fruit texture 

        Pose-Albacete, Sara; Santiago-Doménech, Nieves; Matas-Arroyo, Antonio JavierAutoridad Universidad de Málaga; Kirby, Andrew R.; Gunning, A. Patrick; Morris, Victor J.; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Paniagua Correas, Candelas[et al.] (2018-10-17)
        Atomic force microscopy (AFM) has been used to characterize the nanostructure of cell wall pectins during strawberry fruit growth and ripening, as well as in transgenic fruits with pectinase genes downregulated. This ...
      • Fruit softening and pectin disassembly: an overview of nanostructural pectin modifications assessed by atomic force microscopy, 

        Paniagua, Candelas; Posé-Albacete, SaraAutoridad Universidad de Málaga; Morris, Victor J.; Kirby, Andrew R.; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (Oxford Academy, 2014-07-25)
        En esta revisión, se discuten primero las características principales del proceso del desmantelamiento de las pectinas durante la maduración de los frutos, y luego se revisa la caracterización nanoestructural de las pectinas ...
      • Nanostructural changes in cell wall pectins during strawberry fruit ripening assessed by atomic force microscopy 

        Paniagua Correas, Candelas; Kirby, Andrew R.; Gunning, A. Patrick; Morris, Victor J.; Matas-Arroyo, Antonio JavierAutoridad Universidad de Málaga; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2015-06-26)
        Rapid loss of firmness occurs during strawberry (Fragaria × ananassa Duch) ripening, resulting in a short shelf life and high economic losses. The disassembly of cell walls is considered the main responsible for fruit ...
      • Nanostructural differences in pectic polymers isolated from strawberry fruits with low expression levels of pectate lyase or polygalacturonase genes 

        Pose-Albacete, Sara; Paniagua Correas, Candelas; Kirby, Andrew R.; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Morris, Victor J.; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2013)
        Our research group has obtained transgenic strawberry plants expressing antisense sequences of either a pectate lyase (APEL lines) [1] or a polygalacturonase gene (APG lines) [2]. Both genes encode ripening-specific ...
      • Structural changes in cell wall pectins during strawberry fruit development 

        Santiago-Doménech, Nieves; Kirby, Andrew R.; Gunning, A. Patrick; Morris, Victor J.; Paniagua Correas, Candelas; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Matas-Arroyo, Antonio JavierAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2017)
        Strawberry is one of the most important soft fruit. Rapid loss of firmness occurs during the ripening process, resulting in a short shelf life and high economic losses. To get insight into the role of pectin matrix in the ...
      • The nanostructural characterization of strawberry pectins in pectate lyase or polygalacturonase silenced fruits elucidates their role in softening 

        Posé-Albacete, SaraAutoridad Universidad de Málaga; Kirby, Andrew R.; Paniagua, Candelas; Waldron, Keith W.; Morris, Victor J.; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (Elsevier, 2015-06-14)
        Este estudio investigó el papel de las pectinas en el reblandecimiento de la fresa, mediante plantas transgénicas con silenciamiento de los genes FaplC (liasa de pectato) y FaPG1 (poligalacturonasa). Los frutos transgénicos ...
      • Unravelling the nanostructure of strawberry fruit pectins by atomic force microscopy 

        Paniagua Correas, Candelas; Kirby, Andrew R.; Gunning, A. Patrick; Morris, Victor J.; Matas-Arroyo, Antonio JavierAutoridad Universidad de Málaga; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2016-07-01)
        Atomic force microscopy (AFM) allows the analysis of individual polymers at nanostructural level with a minimal sample preparation. This technique has been used to analyse the pectin disassembly process during the ripening ...
      • Unravelling the nanostructure of strawberry fruit pectins by endo-polygalacturonase digestion and atomic force microscopy. 

        Paniagua Correas, Candelas; Kirby, Andrew R.; Gunning, A. Patrick; Morris, Victor J.; Matas-Arroyo, Antonio JavierAutoridad Universidad de Málaga; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (Elsevier, 2016-12-19)
        Este estudio analizó las pectinas de las fresas utilizando microscopía de fuerza atómica (AFM) para visualizar sus cadenas y agregados. Las pectinas se trataron con una enzima específica, lo que resultó en una reducción ...
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
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