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      • Agrobacterium-mediated transformation of olive (Olea europaea L.) with an antifungal protein from Aspergillus giganteus. 

        Titouh, Khayreddine; Vidoy-Mercado, Isabel; Pliego-Prieto, Clara; Barceló-Muñoz, Araceli; San Segundo, Blanca; Cerezo Medina, Sergio; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Pliego-Alfaro, FernandoAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2014-10-01)
        Broad-spectrum resistance to pests and diseases is difficult to obtain through classical breeding programs, hence, this is a targeted trait for accelerating the development of major olive cultivars using plant trans- ...
      • Effect of heterologous expression of FT gene from Medicago truncatula in growth and flowering behavior of olive plants. 

        Guerrero-Ruiz, Consolación MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Cerezo Medina, Sergio; Feito, Isabel; Rodríguez-Pérez, Lucía; Samach, Alon; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Pliego-Alfaro, FernandoAutoridad Universidad de Málaga; Palomo-Ríos, Elena[et al.] (Frontiers Media, 2024-02-22)
        Olive (Olea europaea L. subsp. europaea) is one of the most important crops of the Mediterranean Basin and temperate areas worldwide. Obtaining new olive varieties adapted to climatic changing conditions and to modern ...
      • Evaluación del efecto del filtrado crudo del hongo Rosellinia necatrix en el crecimiento de brotes y cultivos embriogénicos de olivo 

        Palomo-Ríos, Elena; Peláez, Almudena; Cerezo Medina, Sergio; Khayreddine, Titouh; López-Herrera, Carlos; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Pliego-Alfaro, FernandoAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (Fundación General de la Universidad de Alcalá, 2017)
        Rosellinia necatrix es un patógeno muy extendido en plantaciones de aguacate del sur de la Península Ibérica, afectando también, ocasionalmente, a plantaciones de olivo. Nuestro grupo está abordando la obtención de variantes ...
      • Fruit cell culture as a model system to study cell wall changes during strawberry fruit ripening 

        Ric-Varas, Pablo; Rivera, Juan A.; Cerezo Medina, Sergio; Quesada-Felice, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Matas-Arroyo, Antonio JavierAutoridad Universidad de Málaga; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2016-07-01)
        Strawberry (Fragaria x ananassa, Duch.) fruit is characterized by its fast ripening and soft texture at the ripen stage, resulting in a short postharvest shelf life and high economic losses. It is generally believed that ...
      • Transformación genética de olivo (Olea europaea L.) con un gen de Medicago truncatula que codifica para un proteína tipo FT 

        Cerezo Medina, Sergio; Barceló-Muñoz, Araceli; Samach, Alon; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Pliego-Alfaro, FernandoAutoridad Universidad de Málaga (2013-11-21)
        En el olivo (Olea europaea L.), la modificación de la arquitectura de la planta y la reducción del periodo juvenil son caracteres de interés en la mejora. Las proteínas codificadas por genes tipo FT (FLOWERING LOCUS T), ...
      • Transformación genética de olivo con el gen OeHPL para el análisis funcional del papel de la enzima 13-hidroperóxido liasa (13-HPL) en la producción de compuestos volátiles. 

        Cerezo Medina, Sergio; Hernández, M.L.; Sicardo, M.D.; Mercado-Carmona, José ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Sanz, C.; Narváez Jurado, Isabel; Barceló-Muñoz, Araceli; Martínez - Rivas, J.M.; Pliego-Alfaro, FernandoAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2015-10-06)
        La 13-hidroperóxido liasa es una enzima implicada en la biosíntesis de compues- tos volátiles y tiene un papel fundamental sobre la composición y propiedades del aceite de oliva virgen. La expresión del gen OeHPL ...
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
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