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    Listar por autor "Domínguez Carmona, Eva María"

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      • Análisis de expresión de genes potencialmente implicados en la deposición de la cutícula del fruto en líneas de introgresión de tomate 

        Mateos del Amo, Juan Carlos; Domínguez Carmona, Eva María; Heredia Bayona, Antonio; Gallardo-Alba, FernandoAutoridad Universidad de Málaga; Fernández Muñoz, Rafael (Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2022)
        La cutícula vegetal es la capa más externa que cubre los órganos aéreos de las plantas y los protege de la pérdida de agua y del ataque de patógenos, además de determinar rasgos de calidad de fruto como el agrietado o la ...
      • Bases genéticas del desarrollo y composición de la cutícula del fruto de tomate 

        Barraj, Rida (UMA Editorial, 2022)
        The plant cuticle, as the interface between the plant and the environment, plays an important role in plant performance, fruit quality and postharvest. Plant cuticles show compositional and structural variability among and ...
      • Depth profiling of tomato fruit cuticle during development using Confocal Raman Microscopy 

        González Moreno, Ana; Domínguez Carmona, Eva María; Mayer, Konrad; Xiao, Nannan; Bock, Peter; Heredia-Bayona, AntonioAutoridad Universidad de Málaga; Gierlinger, Notburga[et al.] (2022-09-12)
        The plant cuticle is defined as the first barrier between the aerial non-lignified organs of land plants and the environment. Some pivotal roles are ascribed to this outermost layer such as acting as support to the plant, ...
      • Estructura de compuestos triterpénicos de la cutícula vegetal: Un análisis teórico-experimental 

        Gómez Pulido, Luz Divina María (UMA Editorial, 2023-06-06)
        El objetivo principal de la presente Tesis Doctoral es establecer una metodología de caracterización estructural de algunos de los triterpenoides presentes en las ceras cuticulares: - Las amirinas, considerando sus isomerías ...
      • Estructura molecular de compuestos fenólicos y sus agregados moleculares presentes en la cutícula vegetal 

        González Moreno, Ana; Ruiz-Delgado, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga; Domínguez Carmona, Eva María; Heredia-Bayona, AntonioAutoridad Universidad de Málaga (2018-11-23)
        La superficie de hojas, tallos y frutos de las plantas superiores está cubierta por una membrana de naturaleza principalmente lipídica denominada cutícula. Esta membrana extracelular actúa como auténtica interfase entre ...
      • FTIR Characterization of isolated fruit cuticles from tomato species 

        González Moreno, Ana; Segado Haro, Patricia; Quílez, Ana I.; Domínguez Carmona, Eva María; Heredia-Bayona, AntonioAutoridad Universidad de Málaga (2019-04-08)
        The plant cuticle is a lipid extracellular membrane which covers the outer surface of leaves, stems and fruits of higher plants acting as a real interphase between the plant and the environment. The cuticle ...
      • Genética molecular de la cutícula del fruto de tomate 

        Rueda Herrera, Laura (UMA Editorial, 2017-05-25)
        Estudios previos de nuestro grupo de trabajo realizados en frutos de tomate que tienen modificada la ruta de síntesis de flavonoides como consecuencia del silenciamiento del gen CHALCONA SINTASA (CHS) han mostrado que los ...
      • Luminiscence of isolated tomato fruit cuticles 

        González Moreno, Ana; Heredia-Bayona, AntonioAutoridad Universidad de Málaga; Domínguez Carmona, Eva María (2019-09-04)
        This work is based on the study of the luminiscence properties of isolated tomato fruit cuticles. The green fluorescence that takes place in the ripe stage of development after blue excitation is explained by the presence ...
      • Optical properties and location of phenolic compounds in plant cuticles 

        González Moreno, Ana (UMA Editorial, 2023)
        The main findings from the present Doctoral Thesis are summarized hereunder. The location and identification of the main cuticle components throughout tomato fruit development was achieved combining hyperspectral data from ...
      • Superior fruit total soluble solid content of red x pink F1 hybrids over nearly-isogenic parental lines 

        Mateos del Amo, Juan Carlos; Domínguez Carmona, Eva María; Gallardo-Alba, FernandoAutoridad Universidad de Málaga; Fernández Muñoz, Rafael (2022)
        Pink-coloured tomatoes are reputed as good flavoured and are very popular in local markets. Pink tomatoes show a transparent, colourless fruit cuticle in contrast to the naringenin-chalcone flavonoid-rich, orange-yellow ...
      • Three component-based bi-layer and ecofriendly mulching films. 

        Sanchez, Laura Mabel; Benitez, José Jesús; Domínguez Carmona, Eva María; Heredia-Bayona, AntonioAutoridad Universidad de Málaga (2023)
        Among the agronomic practices usually employed to achieve more successful culture results, mulching (M) has been applied using a variety of materials. In particular, the employment of plastic M films has made a revolution ...
      • Ultraestructura de la epidermis del fruto del tomate (Solanum Lycopersicum L.) durante el desarrollo 

        Segado Haro, Patricia (UMA Editorial, 2017-05-14)
        La epidermis es el tejido que recubre todos los órganos de las plantas, actuando como una barrera protectora y como un medio para el intercambio de gases, agua y nutrientes. En la parte más externa de la pared celular de ...
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
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