• Adhesin proteins in Bacillus cereus biofilms 

      Caro-Astorga, Joaquín; Perez-Garcia, Alejandro; De-Vicente-Moreno, Antonio; Romero-Hinojosa, Diego Francisco (2015-07-14)
      The human pathogen Bacillus cereus is responsible for many recurrent outbreaks of food poisoning. Spores and biofilms are considered the most important reservoirs of B. cereus in contaminated fresh vegetables and fruits. ...
    • Adhesin proteins in biofilms of the food-borne pathogen Bacillus cereus 

      Caro-Astorga, Joaquín; Perez-Garcia, Alejandro; Romero, Diego; De-Vicente-Moreno, Antonio (2014-07-28)
      One of the greatest challenges of the food industry is to reduce food poisoning caused by food-borne pathogenic bacteria. Bacillus cereus is one the recurrent bacterial pathogens responsible of many outbreaks. Biofilm ...
    • Análisis de la maquinaria molecular implicada en multicelularidad en Bacillus cereus 

      Caro-Astorga, Joaquín; Frenzel, Elrike; De-Vicente-Moreno, Antonio; Kuipers, Oscar; Romero-Hinojosa, Diego Francisco (2016-09-19)
      Bacillus cereus es una bacteria Gram-positiva usualmente implicada en brotes de intoxicaciones alimentarias así como en numerosas infecciones en pacientes hospitalizados que pueden ser mortales. Estos procesos infecciosos ...
    • Analysis of the molecular machinery implicated in multicellularity in bacillus cereus 

      Caro-Astorga, Joaquin; Frenzel, Elrike; De-Vicente-Moreno, Antonio; Kuipers, Oscar; Romero-Hinojosa, Diego Francisco (2017-07-20)
      Background: Bacillus cereus is a Gram-positive bacterium usually implicated in food poisoning outbreaks and human infections that sometimes result fatal. These events are closely related to the assembly of a biofilm that ...
    • Interacción del patógeno humano Bacillus cereus con plantas de interés agronómico 

      De-Vicente-Moreno, Antonio; Romero-Hinojosa, Diego Francisco; Caro-Astorga, Joaquín; Pérez-García, Antonio (2014-10-23)
      Uno de los grandes retos de la industria agroalimentaria es reducir los continuos casos de intoxicaciones alimentarias causadas por el consumo de frutas y verduras contaminadas con patógenos de humanos, y las consecuentes ...
    • Una región genómica implicada en la formación de fibras tipo amiloide en biofilms de Bacillus cereus 

      Perez-Garcia, Alejandro; De-Vicente-Moreno, Antonio; Romero, Diego; Caro-Astorga, Joaquín (2015-03-27)
      Bacillus cereus es una bacteria patógena responsable de numerosos brotes de intoxicación alimentaria. Las esporas y el biofilm son considerados los reservorios más importantes de B. cereus que se pueden encontrar en frutas ...