JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Listar

    Todo RIUMAComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasTipo de publicaciónCentrosDepartamentos/InstitutosEditoresEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasTipo de publicaciónCentrosDepartamentos/InstitutosEditores

    Mi cuenta

    AccederRegistro

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    DE INTERÉS

    Datos de investigaciónReglamento de ciencia abierta de la UMAPolítica de RIUMAPolitica de datos de investigación en RIUMAOpen Policy Finder (antes Sherpa-Romeo)Dulcinea
    Preguntas frecuentesManual de usoContacto/Sugerencias
    Ver ítem 
    •   RIUMA Principal
    • Investigación
    • Artículos
    • Ver ítem
    •   RIUMA Principal
    • Investigación
    • Artículos
    • Ver ítem

    Changes of Body Composition in Patients with BMI 23–50 After Tailored One Anastomosis Gastric Bypass (BAGUA): Influence of Diabetes and Metabolic Syndrome

    • Autor
      García-Caballero, ManuelAutoridad Universidad de Málaga; Reyes-Ortiz, Alexander; García, María; Martínez-Moreno, José ManuelAutoridad Universidad de Málaga; Toval-Mata, José Antonio; Mínguez-Mañanes, AlfredoAutoridad Universidad de Málaga; Osorio Fernández, Diego; Mata, José María; Linares Miralles, Francisco
    • Fecha
      2014
    • Editorial/Editor
      Springer Nature
    • Palabras clave
      Obesidad; Diabetes
    • Resumen
      We studied 79 (37 diabetic and 42 non-diabetic) patients (BMI 23–50) who completed all evaluation appointment (preoperative, 10 days, 1, 3, 6, and 12 months) after tailored BAGUA for obesity, diabetes, or diabesity. Patients were classified according to BMI (23–29, 30–34, 35–50) and bearing or not diabetes. Variables are components of BC as well as DM and MS. Results: Preoperatively, mean values of weight varied 37 kg (78–115 kg), muscle mass (MM) 8 kg (54–62 kg), while fat mass (FM) 30 kg (22–53 kg). Basal metabolism (BM) was higher in diabetic. After surgery, percentage (%) of excess weight loss (%EWL) ranged from 76 % (BMI 35–50) to 128 % (BMI 23–29), FM 56 % (BMI 23–29) to 65 % (BMI 35–50), without differences bearing DM. MM 12 % (non-diabetics BMI 30–34) to 17 % (diabetics BMI 35–50) and visceral fat (VF) 50 % (diabetics BMI 30–34) to 56 % (non-diabetics BMI 35–50). Conclusions: After tailored BAGUA, MM maintains steady while FM is highly reduced and variable. BM is reduced in all groups. Diabetics lose less weight and VF but more MM than non-diabetic patients. Preoperative presence of MS influences the changes in BC
    • URI
      https://hdl.handle.net/10630/36305
    • DOI
      https://dx.doi.org/10.1007/s11695-014-1288-9
    • Compartir
      RefworksMendeley
    Mostrar el registro completo del ítem
    Ficheros
    Changes of body pre-print.pdf (860.9Kb)
    Colecciones
    • Artículos

    Estadísticas

    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
     

     

    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA