JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Listar

    Todo RIUMAComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasTipo de publicaciónCentrosEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasTipo de publicaciónCentros

    Mi cuenta

    AccederRegistro

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    DE INTERÉS

    Datos de investigaciónReglamento de ciencia abierta de la UMAPolítica de RIUMAPolitica de datos de investigación en RIUMASHERPA/RoMEODulcinea
    Preguntas frecuentesManual de usoDerechos de autorContacto/Sugerencias
    Ver ítem 
    •   RIUMA Principal
    • Investigación
    • Economía Aplicada (Estructura Económica) - (EAEE)
    • EAEE - Contribuciones a congresos científicos
    • Ver ítem
    •   RIUMA Principal
    • Investigación
    • Economía Aplicada (Estructura Económica) - (EAEE)
    • EAEE - Contribuciones a congresos científicos
    • Ver ítem

    Eco-innovation and management in time of crisis: a comparative analysis of environmental good practices and labour productivity in the spanish hotel industry (2008-2012)

    • Autor
      Sanchez-Ollero, Jose LuisAutoridad Universidad de Málaga; García-Pozo, AlejandroAutoridad Universidad de Málaga; Pérez-González, María del Carmen
    • Fecha
      2014-12-18
    • Palabras clave
      Hostelería
    • Resumen
      The economic crisis in recent years has significantly affected the Spanish hospitality industry. Some factors that affect labor productivity and therefore business performance in this sector may have affected the productivity in a different way when the economic crisis in Spain became deeper. One such factor is the eco-innovation. In previous works, the authors of this paper have used a variable that holds a set of good environmental practices to analyze the impact of the introduction of eco-innovation measures on labor productivity. The variable "good environmental practice" is an indicator of environmental management and has been introduced in a widely used production function. The main objective of the present work is to compare the impact of that variable on labor productivity into two different times (2008 and 2012) to verify the changes that have occurred as a result of the economic crisis. This analysis was performed for a sample of 173 hotels in Andalusia in 2008 and 181 in 2012.
    • URI
      http://hdl.handle.net/10630/8601
    • Compartir
      RefworksMendeley
    Mostrar el registro completo del ítem
    Ficheros
    ECOINNOVATION MANAGEMENT IN CRISIS TIMES_Poster E2JW 2014.pdf (254.4Kb)
    Colecciones
    • EAEE - Contribuciones a congresos científicos

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso
    Buscar en Dimension
    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
     

     

    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
    REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA